Nye filmer oktober/november

Ta en kikk på hva biblioteket har kjøpt inn av nye filmer.

11.22.63
11.22.63

TV-serie (2016)

James Franco spiller en lærer på high school som reiser tilbake i tid for å forhindre drapet på president John F. Kennedy. Denne thrilleren i åtte episoder basert på Stephen Kings roman.


The 100 sesong 3
The 100 sesong 3

TV-serie (2016)

I sesong tre av The 100, har de overlevende kommet hjem til en verden tilsynelatende i fred. Men deres nyvunne følelse av normalitet vil være kortvarig og livet forandres for alltid. Forbered deg på et eventyr der de overlevendes lojalitet blir testet, de må utfordre sine egne grenser og får dem til å sette spørsmål med hva det virkelig vil si å være menneske.


American horror story sesong 5
American Horror Story sesong 5 - Hotel

TV-serie (2015)

Den femte sesongen av den herlig vemmelige serien American Horror Story byr på fantastiske skuespillere, blant andre Lady Gaga — i hennes Golden Globe®-belønte rolle som Grevinnen. En rekke grusomme mord spores tilbake til den onde, mystiske grevinnen, en beryktet beboer i det stilfulle Hotel Cortez i Los Angeles. Kom og utforsk de skjulte korridorene i dette djevelsk underholdende showet!Badehotellet 1
Badehotellet sesong 1

TV-serie (2013)

Den danske suksesserien Badehotellet tar oss med til sommerlige Skagen i 1920-årene på Andersens lille hotell. Her møtes rike stamgjester og hardt arbeidende lokale ansatte. Forskjellene mellom livsstilene deres er store, men i løpet av sommeren smelter deres verdener sammen. Når de møtes er det plass til håp, hemmeligheter og oppgjør. Samtidig kaster en kommende verdenskrise skygger over ferieidyllen.Badehotellet 2
Badehotellet sesong 2

Ett år et gått og det er sommeren 1929. Stamgjestene er tilbake med forventning om atter å bli oppvartet av fru Andersen og hennes piker. Men også nye gjester flytter inn, to unge menn som kommer til å snu opp ned på det hele. Den avdøde hotellvertens sønn vender hjem fra Amerika for å dele arven etter sin far. Det byr på nye utfordringer for det lille hotellet.
Samtidig prøver stuepiken Fie og grossererdatteren Amanda på hver deres måte å finne kjærligheten og få fotfeste i livet. Alle handlingstrådene veves sammen i sesongens siste avsnitt, som utspiller seg en helg i oktober 1929, mens børsen i New York bryter sammen og sender sjokkbølger gjennom verden.


Batman vs Superman
Batman vs Superman - Dawn of Justice

Zack Snyder (2016)

Fra regissør Zack Snyder kommer Batman v Superman: Dawn of Justice, med oscarvinner Ben Affleck som Batman/Bruce Wayne og Henry Cavill som Supermann/Clark Kent i den første kinofilmen med begge karakterene. Hva slags superhelt trenger egentlig verden? En halvgud med overnaturlige evner eller en selvoppnevnt moderne redningsmann. Med Batman og Superman i krig med hverandre dukker det raskt opp en ny trussel, som setter menneskeheten i større fare enn noengang.


Before I go to sleep
Before I Go to Sleep

Rowan Joffe (2014)

40 år gamle Christine Lucas våkner opp i seng med en mann hun ikke kjenner, i et ukjent hus. Mannen forklarer henne at han er hennes ektemann Ben, og at hun lider av hukommelsestap etter en traumatisk ulykke for ti år siden som skadet hjernen hennes. Hun våkner opp hver dag, med ingen minner fra sitt liv fra etter tyveårene. Hun får behandling av Dr. Nasch, en neurolog som gir henne et kamera slik at hun kan filme sine følelser og tanker. Han ringer henne hver dag og minner henne på å se på det hun har filmet. Og snart begynner hun å oppdage sannheten...


Blacklist 3
The Blacklist sesong 3

TV-serie (2015)

FBI-agent Elizabeth “Liz” Keen er på flukt sammen med den kriminelle mesterhjernen Raymond “Red” Reddington. Mens de kjemper for å ligge ett skritt foran sine tidligere kolleger, og Liz graver seg dypere ned i Reds underverden av uredelige kontakter og dekkoperasjoner.

Flaskepost fra P
Flaskepost fra P

Hans Petter Moland (2015)

Søskenparet Samuel og Magdalena som har vokst opp i en religiøs menighet i Danmark forsvinner plutselig. Og på Københavns Politistasjon dukker en 8 år gammel flaskepost opp med et rop om hjelp fra en gutt i fangenskap. Carl Mørck og hans assistent Assad fra politiets Avdeling Q finner raskt ut at det er en forbindelse mellom de to sakene, og det lykkes dem å grave seg inn i det religiøse samfunnet og komme på sporet av en mann som trekker et årelangt spor av bortførelser og mord etter seg. Mord som aldri er blitt anmeldt, da han angivelig hver gang bortfører to barn fra svært religiøse familier, dreper det ene barnet og krever taushet og en stor sum løsepenger for det andre.Tiden er knapp og i jakten på å finne barna før det er for sent, må Carl Mørck innse at det å tro på noe er tett forbundet med livet og døden.


Grand Hotel
Grand Hotel

Arild Frölich (2016)

Den forfengelige alkoholikeren Axel Farstad sjekker inn på Grand Hotel for å skrive - og for å dø. Men planene hans blir forstyrret av en tiåring med Tourettes. Det eneste de to har til felles er at de er vanskelige å like og at de begge søker tilflukt på det samme hotellet. Mens Axel vil skrive sin siste og beste bok i fred, stikker Noah av fra SFO for å slippe å bli minnet om at han er verdens minst populære tiåring. I resepsjonen på Grand Hotel venter begge på resepsjonisten Hannah, men Hannah har et problem; Noah skal ikke være på hotellet og Axel har ikke dekning på kredittkortet sitt. Det dukker opp en uventet løsning og i løpet av en uke oppstår et vennskap mellom Noah og Axel som forandrer det meste - et vennskap mot alle odds.


Hail Caesar
Hail, Caesar!

Joel & Ethan Coen (2015)

De fire ganger Oscar-vinnende filmskaperne Joel og Ethan Coen skriver og regisserer Hail, Caesar!, en stjernespekket komedie som utspiller seg i de siste årene av Hollywoods gullalder. I rollene ser vi Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Ralph Fiennes, Jonah Hill, Scarlett Johansson, Frances McDormand, Tilda Swinton og Channing Tatum. Hail, Caesar! følger én dag i livet til en studiosjef som har hendene fulle av problemer han må fikse.


Huset
Huset

Reinert Kiil (2016)

Huset er en norsk spøkelsesfilm satt til 1940-tallet og andre verdenskrig. Vi følger to tyske soldater med en norsk soldat som er tatt til fange. Den skandinaviske vinteren kan være kald og ugjestmild, men heldigvis dukker et hus opp i isødet. Det som ved første øyekast virker som en varm og kjærlig redning, viser seg ikke overraskende å være noe helt annet...
Knight of Cups
Knight of Cups

Terrence Malick (2014)

Rick er en slave av Hollywood. Han er avhengig av suksess, men blir allikevel desperat av tomheten i livet sitt. Han er hjemme i en verden av illusjoner, men søker det ekte livet. Slik som tarotkortet "knight of cups" er Rick lett å kjede og han trenger impulser utenfra. Men han er også en artist, en romantiker og en eventyrer. Hvilke vei vil Rick velge? I englenes by og ørkenen som omgir den, vil han finne sin egen vei?Leftovers 2
Leftovers sesong 2

TV-serie (2015)

For mer enn tre år siden, forsvant 2% av verdens befolkning på uforklarlig vis. 140 millioner mennesker, borte på et øyeblikk. Ingen land, ingen stat, ingen by ble spart, bortsett fra en liten by i Øst-Texas: Miracle. Befolkning: 9261. Forsvinninger: Null. Sesong 2 er fortellingen om to familier: de Garveys, som har flyttet til dette spesielle stedet, og hvis liv ble forandret for alltid ved forsvinningen, og Murphys, en lokal familie som synes å ha blitt spart fra denne hendelsen som rystet resten av verden.


The Longest Ride
The Longest Ride

George Tillman jr. (2015)

The Longest Ride er en uforglemmelig fortelling om to sammenflettede kjærlighetshistorier som beviser hvor universelt kjærlighet kan være. I den ene møter vi den eldre mannen Ira, som noen år tidligere mistet sitt livs store kjærlighet gjennom 55 år. I den andre, cowboyen Luke som kjemper for å redde familiens ranch på samme tid som han forelsker seg i den unge og sofistikerte Sophia. Dette er to par som har lite til felles både når det gjelder alder og erfaringer. Likevel kommer deres veier til å krysses på et overraskende vis. The Longest Ride er basert på boken med samme navn, av den bestselgende forfatteren Nicholas Sparks.


Me before you
Me Before You

Thea Sharrock (2016)

Louisa Clark - kjent som Lou - mister plutselig jobben sin som servitør og må finne en ny måte å få inn pengene som familien hennes er avhengig av. I desperasjon tar hun en jobb som personlig assistent for Will Traynor. Will var en fremgangsrik investor og en eventyr-lysten mann, men de dagene er dessverre forbi. Etter en tragisk ulykke blir han lam i hele kroppen og mistet lysten til å leve. Han har blitt bitter og innesluttet og slipper ingen mennesker inn. Men i motsetning til familien hans nekter Lou å gå på tå rundt ham og hennes sprudlende personlighet blir vanskelig for Will å ignorere. Etterhvert som tiden går knytter de et sterkt bånd og finner ut at de kanskje var akkurat det de begge trengte.


Now you see me 2
Now You See Me 2

Jon M. Chu (2016)

De fire illusjonistene er tilbake i et nytt og magisk eventyr, hvor de igjen tar illusjonskunst på scenen til nye høyder. Ett år etter at de lurte FBI trill rundt og dermed vant publikums hjerter med sine Robin Hood-aktige magiske numre, dukker illusjonistene opp igjen i et comebacknummer i håp om å avsløre uetiske metoder som en tech-magnat nyter godt av. Mannen bak deres illusjonsopptreden er ingen andre enn Walter Mabry, et teknisk geni som gjennom trusler får illusjonistene til å gjennomføre sitt vanskeligste ran hittil. Deres eneste håp er nå å utføre et siste stunt som renvasker deres egne navn og som samtidig avslører hjernen bak det hele.


Once upon a time 5
Once Upon a Time sesong 5

TV-serie (2016)

Grensen mellom godt og ondt viskes ut da Emma blir the Dark Swan og hun begynner å nyte den berusende følelsen av makt! Livredd for at hun skal bli hektet, besøker hun og Hook Camelot for å finne den eneste personen som kan hjelpe dem, nemlig Merlin! Uheldigvis viser Kong Arthur seg som en forræder da han slår seg sammen med den hevnlystne Zelena. Nå må Emma og hele hennes Storybrooke familie begi seg ut på en skremmende reise til underverdenen Hades, der de prøver å redde Hook fra en skjebne verre enn døden, med ”hjelp” fra Rumpelstiltskin. Men vil alle overleve reisen?


The people vs oj
The People vs O.J. Simpson

TV-serie (2016)

Den sanne og ytterst fengslende O.J. Simpson-rettssaken fortelles fra advokatenes perspektiv. Serien utforsker det kaotiske spillet bak lukkede dører og hvordan aktoratets skråsikkerhet, forsvarets kløkt og sjokkerende vendinger i rettssalen førte til en av de mest oppsiktsvekkende kjennelsene gjennom tidene.
Person of interest 4
Person of Interest sesong 4

TV-serie (2015)

Den onde Samaritan kommer online i sesong fire, og nå er overvåkerne målene. Reese, Finch, Shaw og Root flykter inn i nye identiteter, mens de og NYPD-etterforskeren Fusco risikerer å bli avslørt da de iverksetter Maskinens beskyttelsesoppdrag.


Room
Room

Lenny Abrahamson (2015)

I denne prisbelønte filmen foretar en kidnappet mor og hennes sønn en vågal flukt og opplever en dramatisk hjemkomst. Room, som er basert på den bestselgende romanen, gir et fascinerende blikk på fantasiens kraft og morskjærlighetens ukuelige styrke.


Secret in their eyes
Secret in Their Eyes

Billy Ray (2015)

To unge, talentfulle FBI-agenter - Ray og Jess, sammen med statsadvokat Claire  får en dag en grufull beskjed om at Jess tenåringsdatter har blitt brutalt myrdet. Tretten år senere, etter å ha vært besatt av å felle morderen, finner Ray et spor som kan løse saken. Men ingen er forberedt på den sjokkerende effekten personlig hevn har på en menneskelig sjel. Flettet mellom fortid og nåtid opererer mysteriet i flere lag der det utforsker de skumle sammenhengene mellom rettferdighet og hevn, og stiller spørsmålet: Hvor langt er du villig til å gå for rette opp en ufattelig feil?


The Walk
The Walk

Robert Zemeckis (2015)

Dette er historien om den franske kunstneren Philippe Petit, som i 1974 satte seg som må å krysse gapet mellom tvillingtårnene på World Trade Center på line. Tolv menn har gått på månen, men kun én mann - Philippe Petit - gikk på line mellom tårnene på World Trade Center. Ved hjelp av sin balansekunstermentor, kjæreste  og et team med frivillige hjelpere, bestemmer Phillipe Petit seg for å gjennomføre det umulige. Men utfordringen er ikke bare å overleve bragden. For i det hele tatt å komme så langt, må en line spennens opp mellom de to tårnene - uten at noen legger merke til det.


The Walking Dead 6
The Walking Dead sesong 6

TV-serie (2016)

Uten noe håp om sikkerhet i Alexandria, oppdager Rick og de andre i gruppen snart en større verden, større enn hva de var kjent med. I den nye virkeligheten er det nye farer, nye muligheter og nye utfordringer. For å hevde sin plass her må gruppen selv tilpasse seg til trusselen, en trussel som er mer skremmende enn noen av deres tidligere motstandere.
Woman in gold
Woman in Gold

Simon Curtis (2015)

Dette er den utrolige, men sanne historien om Maria Altmann, en jødisk flyktning som flyktet fra Wien under andre verdenskrig. Tiår senere, fast bestemt på å hedre sin familie, går hun til sak mot regjeringen for å få tilbake et maleri nazistene stjal fra familien - det berømte Lady In Gold, et portrett av hennes elskede tante Adele. Sammen med en uerfaren, men engasjert ung advokat tar de opp kampen.

Publisert 21.11.2016, sist endret 06.01.2017 - 16:45
Side-alternativer
Kategorier: