Brukerveiledning for eBokBib

Med denne enkle veiledningen kommer du raskt i gang med eBokBib, som lar deg låne e-bøker og nedlastbare lydbøker fra biblioteket.

FØR DU BEGYNNER


For å bruke appen eBokBib må du ha en smarttelefon eller et nettbrett med iOS (iPhone, iPad) eller Android (Samsung, Sony, HTC m.fl.) som operativsystem. Appen er foreløpig ikke utviklet til Windows-baserte enheter eller lesebrett som Kindle. Du må ikke være i Norge for å bruke appen, du har tilgang til alle e-bøkene også fra utlandet.

blank

 


blank

1. LAST NED OG INSTALLÈR

last ned2   

Sørg for at du er tilkoplet internett. Gå inn på App Store eller Google Play/Play Butikk. Trykk på forstørrelseglasset og søk opp eBokBib.

I App Store trykker du på "HENT" I  Play Butikk klikker du på "INSTALLER".

  

2. LOGG INN

Logg inn2

 

Bruk lånenummeret som står under strekkoden på lånekortet ditt, og PIN-koden du bruker på utlånsautomatene og på Mine sider.

 

3. FINN BØKER

finn2

iOS: trykk på forstørrelsesglasset nederst på skjermen

Android: trykk på de tre strekene øverst til venstre og velg Utvalg fra menyen som dukker opp.

Du får nå opp en liste over alle e-bøkene. Du kan søke etter tittel og forfatter:

iOS: trykk <Utvalg øverst på skjermen.

Android: trykk på forstørrelsesglasset øverst på skjermen.

Du får nå opp et søkefelt øverst og mulighet til å velge sjanger, språk og aldersgruppe. Du kan sette ulike flitre for å begrense treffmengden.

Du  kan fjerne filtrene ved å trykke "NULLSTILL" nederst på siden.

 

 

 

 

4. VELG BOK OG LAST NEDlaane2

 

Trykker du deg inn på en bok, får du som oftest opp en omtale av boka. Du får også mulighet til å lese et utdrag av de 11 første sidene av boka. Når du har funnet en bok du ønsker å låne, trykker du på "LÅN BOKA" for å låne eller "RESERVER BOKA" dersom e-boken er utlånt. 

 

Du får beskjed på nettbrettet/telefonen når du kan laste ned boken du har reservert.

 

 

 

 

 


5. ÅPNE BOKEN OG LESles2

 

Når du har lastet ned en bok får du valget å åpne boken med en gang, eller du kan gå tilbake og gå inn via oversikten Mine eBoklån.

Du blar i boken ved å sveipe over skjermen, eller trykke på høyre eller venstre side av skjermen. Ved å trykke midt på skjermen får du opp menyvalg som gir deg tilgang til å stille inn lysstyrke og velge bakgrunn.

 

Her kan du også endre s­krifttype og skriftstørrelse. Oppe i venstre hjørne er det en knapp for å lukke boken.

 

 

 

 

 


6. HOLD OVERSIKToversikt2

Med valget Mine e-boklån får du en samlet oversikt over hvilke lån og reserveringer du har, og hvor lang lånetid du har igjen.


Du kan laste ned og lese samme bok på ulike enheter. Dersom du er koplet til internett, vil informasjonen om hvor langt du har lest bli synkronisert mellom enhetene.

 

Mine eBoklån viser alle lån, uansett hvilke enheter de er lånt på.

 

 

 

 

 

7. FORNY ELLER LEVÈR


Trykk på VALG for å fornye eller levere boken. Du kan også hjelpe andre lesere ved å gi en vurdering (stjernekast) av bøkene.

Dersom du har lastet ned bøkene på flere enheter, må du levere bøkene fra alle enhetene før de blir tilgjengelig for andre lånere. Bøkene blir automatisk slettet når lånetiden er ute.


Mer informasjon om eBokBib.

Publisert 23.04.2014, sist endret 18.02.2016 - 16:57
Side-alternativer