Heksa i porten

«Jeg opplever aldri noe, sukker Azula. Hva skal jeg med en kropp og et navn, når jeg ikke har et eventyr å være i? Det kommer nok et eventyr til deg også, trøster vampyren.»

Azula vet ikke om hun kan tro på det.

Hun bor i Skumringsbyen, der alle innbyggerne hører hjemme i eventyrene. Men Azula føler seg alene, hun har ingen plass i noe eventyr, hun er fargeløs og ensom. Allikevel vet hun mye om eventyr, for vampyren har fortalt henne. I hans eventyr skjer det alltid noe spennende.

Utenfor huset til Azula sitter det en gammel heks. Hun er misfornøyd med eventyret sitt, hun skulle aldri vært heks. Men når hun hører at Azula ikke har noe eventyr i det hele tatt, tar hun henne med til sitt eget. Så setter de seg opp på sopelimen og fyker av gårde. Azula klamrer seg fast, i full fart suser de over høye fjell og gjennom tette skoger. Og endelig er de fremme. Nå må heksa spille rollen sin, enten hun vil eller ikke. Men nå er jo Azula også kommet med, så dermed har heksa en liten hjelper. Og tro om det ikke kan skje store forandringer når Azula får en stemme i eventyret…

Publisert 17.01.2014, sist endret 23.04.2014 - 11:44
Side-alternativer