Fans: Motstanderne

Tove og Noel er begge fotballfans og vil gjerne være venner. Men hvordan skal de kunne fortsette å treffes når lagene de holder med er erkefiender?

Tolvåringene Tove og Noel er nettopp blitt kjent med hverandre. Tove og familien hennes har bodd i Skottland en tid. Så flytter de inn i nabolaget til Noel på Søder i Stockholm. Tove og Noel er begge veldig opptatt av fotball, og holder med samme lag, tror de først... Det nærmer seg oppgjøret mellom AIK og Hammarby. Både Tove og Noel skal på kampen, men ikke sammen med hverandre.

Første gang de møtes etter kampen, finner de ut at de ikke holder med samme lag. Det var AIK som vant, mye takket være stjernespilleren på laget, Michael Stoltz. Han er faktisk faren til Tove! Noel blir så overrumplet at han spytter da faren til Tove presenterer seg for ham!

Noel bor sammen med sin mor og storebror Tobbe på 16 år. Broren vil gjerne være med i den harde kjernen av Hammarby-fans. Tobbe og kameratene hans har mye imot Toves far. De vil hevne seg på ham fordi deres eget lag, Hammarby, gjør det så dårlig.

Tove og Noel har annethvert kapittel gjennom hele boken, så vi får et godt innblikk i problemene mellom dem. Boken er lettlest og spennende og passer godt for fotballinteresserte i 10-12-årsalderen. Motstanderne er den første av tre bøker i serien "Fans".

 

jorunn
Publisert 08.11.2013, sist endret 23.04.2014 - 11:47
Side-alternativer